Δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές που θα σε συναρπάσουν!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

19 Οκτωβρίου, 2022

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE

Το aka-acid.com είναι μια ιστοσελίδα της Ελληνίδας Graphic Designer, Μυρτώς Ορφανουδάκη, που συγκεντρώνει δεκάδες δωρεάν και ευφάνταστες Ελληνικές γραμματοσειρές. Οι γραμματοσειρές χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: Script Fonts (87 γραμματοσειρές), Text Fonts (41 γραμματοσειρές) και Pixel Fonts (23 γραμματοσειρές).

Όλες είναι ιδιαίτερες και πάρα πολύ όμορφες που σίγουρα θα φανούν χρήσιμες σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, δημιουργούς αφισών και επαγγελματικών καρτών αλλά και σε οποιονδήποτε ασχολείται με κείμενα και εικαστικά.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AKA-ACID.COM

Επίσης, ο Ιορδάνης Πασσάς είναι ένας εκπληκτικός γραφίστας, ο οποίος έφτιαξε μια σειρά από καταπληκτικές γραμματοσειρές, υποστηρίζουν την Ελληνική γλώσσα, και είναι εντελώς δωρεάν.

Γραμματοσειρές όπως οι peracto, bomb, adamo, koulouri, gagalin και άλλες, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από αντίστοιχες εμπορικές. Στο ipassas.com θα δείτε συγκεντρωμένες όλες αυτές τις γραμματοσειρές, όπως και άλλες δουλειές του, για να τις κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ή να δωρίσετε κάποια ευρουλάκια, αν σας αρέσει η δουλειά του.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ IPASSAS.COM

Ωραία όλα αυτά! Αλλά πως τις προσθέτουμε στα Windows;

  1. Κάντε λήψη των αρχείων της γραμματοσειράς. Αυτά είναι συνήθως συμπιεσμένα σε φακέλους .zip. Σε ένα φάκελο .zip, μπορεί να βρείτε πολλές παραλλαγές της ίδιας γραμματοσειράς, όπως η “λεπτή” και “παχιά”. Ένας φάκελος .zip συνήθως μοιάζει κάπως έτσι:Το αρχείο zip για τη γραμματοσειρά 'Wolf in the City'.
  2. Εάν τα αρχεία γραμματοσειρών είναι συμπιεσμένα σε μορφή .zip, αποσυμπιέστε τα, κάνοντας δεξί κλικ στο φάκελο .zip και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Εξαγωγή. Τώρα, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα αρχεία γραμματοσειράς TrueType και OpenType:Η λίστα με τις γραμματοσειρές στο αποσυμπιεσμένο αρχείο.
  3. Κάντε δεξί κλικ στις γραμματοσειρές που θέλετε και έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση.Κάντε δεξί κλικ στη γραμματοσειρά και κάντε κλικ στην επιλογή 'Εγκατάσταση'.
  4. Εάν σας ζητηθεί να επιτρέψετε στο πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας και, εάν εμπιστεύεστε την προέλευση της γραμματοσειράς, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.Οι νέες σας γραμματοσειρές θα εμφανιστούν στη λίστα γραμματοσειρών στο Word.

Ακολουθούν δύο άλλοι τρόποι εγκατάστασης και διαχείρισης γραμματοσειρών:

  • Όλες οι γραμματοσειρές αποθηκεύονται στον φάκελο C:WindowsFonts. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γραμματοσειρές σύροντας απλώς τα αρχεία γραμματοσειράς από το φάκελο των αρχείων που έχουν εξαχθεί σε αυτόν το φάκελο. Τα Windows θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα. Εάν θέλετε να δείτε πώς μοιάζει μια γραμματοσειρά, ανοίξτε το φάκελο “Γραμματοσειρές”, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο γραμματοσειράς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προεπισκόπηση.
  • Ένας άλλος τρόπος για να δείτε τις εγκατεστημένες γραμματοσειρές είναι μέσω του πίνακα ελέγχου. Στα Windows 7 και τα Windows 10, επιλέξτε διαδοχικά Πίνακας ελέγχου > Γραμματοσειρές. Στα Windows 8.1, επιλέξτε διαδοχικά Πίνακας ελέγχου > Εμφάνιση και εξατομίκευση > Γραμματοσειρές.Η νέα γραμματοσειρά σας εμφανίζεται τώρα στη λίστα με τις γραμματοσειρές στο Word.

Την επόμενη φορά που ξεκινήσετε το Word, θα δείτε τις γραμματοσειρές που έχετε προσθέσει στη λίστα γραμματοσειρών.

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα