10 Λόγοι να (ξανά)Αγαπήσετε το Outlook.com (πρώην Hotmail)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου, 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE

Η νέα υπηρεσία Outlook.com φαίνεται εξαιρετικά δελεαστική τόσο από την άποψη των χαρακτηριστικών όσο και από το περιβάλλον εργασίας. Ας κάνουμε ένα γρήγορο test drive και ας συγκρίνουμε το Gmail με το νέο Hotmail, το Outlook! Ξεκινάμε…

#10 Συνδεθείτε με προσωρινό κωδικό πρόσβασης

Εάν έχετε συνδέσει το outlook με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας, μπορείτε να εισέλθετε στο λογαριασμό Outlook σας από οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς τη χρήση πραγματικού κωδικού πρόσβασής σας. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Είσοδος με κωδικό μίας χρήσης στην οθόνη σύνδεσης και η Microsoft θα σας στείλει ένα προσωρινό κωδικό πρόσβασης στον αριθμό τηλέφωνου σαν μήνυμα κειμένου, ο κωδικός λήγει μετά την πρώτη χρήση.

 

Μπορείτε να εισέλθετε χωρίς τoν πραγματικό κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.

Αυτό είναι χρήσιμο όταν είστε σ’ ένα δημόσιο υπολογιστή (σχολείο, βιβλιοθήκη, internet-café). Εν αντιθέσει, το Gmail έχει δύο στάδια ελέγχου και προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ασφάλειας για τη χρήση προσωρινού κωδικού.

#9 Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος για Mails και Συνημμένα Αρχεία

Το Gmail προσφέρει 10 GB αποθηκευτικού χώρου για δωρεάν λογαριασμούς. Το Outlook προσφέρει σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο.

Microsoft Outlook includes email storage that expands to provide you with as much storage space as you need. Your inbox capacity will automatically increase as you need more space. [Storage Limits]

Το μέγιστο μέγεθος ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (συμπεριλαμβανομένων των συνημμένων) ώστε να μπορείτε να λάβετε στο Outlook είναι 25 ΜΒ όπως και στο Gmail.

#8 Ανακτήστε εύκολα τα διαγραμμένα e-mail σας

Με το Outlook μπορείτε εύκολα να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα σας ακόμα κι αν έχετε αδειάσει μόνιμα τον «Κάδο Απορριμμάτων» σας. Ανοίξτε το φάκελο “Διαγραμμένα” στο Outlook και κάντε κλικ στο σύνδεσμο που λέει “ανακτάτε διαγραμμένα μηνύματα.”

Μπορείτε να ανακτήσετε email που θα μπορεί να είχατε διαγράψει κατά λάθος 

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό χαρακτηριστικό σε περίπτωση που αδειάσετε κατά λάθος το φάκελο Διαγραμμένα. Το Gmail δεν προσφέρει ανάκτηση μηνυμάτων.

#7 Δημιουργία διεύθυνσης e-mail μίας χρήσης από το Outlook

Αν θέλετε να δώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας σε έναν μη αξιόπιστο δικτυακό τόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα e-mail μίας χρήσης χωρίς να αποκαλύψετε τo πραγματικό σας e-mail.

Για να δημιουργήσετε ένα e-mail – ψευδώνυμο, μεταβείτε στις Περισσότερες Ρυθμίσεις Αλληλογραφίας και επιλέξτε Δημιουργία Ψευδώνυμου Outlook από τη κατηγορία Διαχείριση του λογαριασμού σας.

To Hotmail και τώρα και το Outlook, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσωρινές διευθύνσεις e-mail (ψευδώνυμα, όπως τα ονομάζει το Outlook) που είναι ακριβώς σαν τις πραγματικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα ψευδώνυμα μπορείτε να τα διαγράψετε, μετανομάσετε ή να δημιουργήσετε νέα όποτε εσείς επιθυμείτε.

#6. Χρήση HTML και CSS σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Το Gmail και το Outlook προσφέρουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, το WYSIWYG, για να σας βοηθήσει να συνθέσετε εμπλουτισμένου κειμένου μηνύματα με εικόνες, τίτλους, κείμενα με στοίχιση και άλλες μορφοποίησεις.

Ωστόσο, το Outlook προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα επεξεργασίας HTML, με το οποίο μπορείτε να γράψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας σε HTML και CSS. ‘Οταν γράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή απαντάτε σε ένα υπάρχον, πηγαίνετε στο μενού Επιλογές και επιλέξτε Επεξεργασία σε HTML.

Ο επεξεργαστής WYSIWYG που διαθέτει το Gmail και το Outlook δεν υποστηρίζει πίνακες ή CSS.

#5. Αποκλείστε e-mails από συγκεκριμένες διευθύνσεις

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τις προωθήσεις και την αποστολή «άχρηστων» e-mail , τα οποία δεν αξίζουν ούτε 1byte στο γραμματοκιβώτιο σας. Το φίλτρο spam του Outlook μπορεί να μην μπλοκάρει τα συγκεκριμένα μηνύματα, καθώς τα περισσότερα προέρχονται από “πραγματικούς” ανθρώπους.

Μπορείτε να αποκλείσετε μηνύματα από συγκεκριμένους αποστολείς

Επιλέξτε ένα μήνυμα και Εκκαθάριση -> Διαγραφή όλων από… -> Αποκλεισμός όλων των μηνυμάτων στο μέλλον.Για να κάνετε κάτι τέτοιο στο Gmail θα πρέπει να δημιουργήσετε φίλτρα, το Outlook πλέον έχει απλοποιήσει πλήρως τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Για μεγάλο όγκο μηνυμάτων, πηγαίνετε στο περιβάλλον του Outlook σας και στην κατηγορία Αποτροπή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας επιλέξτε Ασφαλείς και αποκλεισμένοι αποστολείς. Στο σημείο αυτό μπορείτε να καθορίσετε μεμονωμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (like@mail.gr ή @com.gr), τα μηνύματα από αυτές θα μπαίνουν στη μαύρη λίστα και θα διαγράφονται αυτόματα.

#4. Αποστολή μεγάλων σε μέγεθος αρχείων

Με το Outlook (και το Gmail), μπορείτε να στείλετε όσα συνημμένα αρχεία επιθυμείτε αρκεί το συνολικό μέγεθος τους να είναι μικρότερα από 25 ΜΒ. Η εναλλακτική λύση είναι να ανεβάσετε το αρχείο στο Google Drive ή Dropbox και να συμπεριλάβετε το link για τη λήψη του στο μήνυμά σας.

Το Outlook όμως είναι πιο «στενά» συνδεδεμένο με το SkyDrive. Αν προσπαθήσετε να επισυνάψετε ένα αρχείο που υπερβαίνει το όριο των 25 MB, εκείνο θα σταλεί αυτόματα μέσω του λογαριασμού σας στο SkyDrive.

#3. Βρείτε Γρήγορα τα Emails που… πιάνουν πολύ χώρο στο Γραμματοκιβώτιο σας

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που οι χρήστες του Gmail θα ήθελαν πολύ να έχουν – η δυνατότητα, δηλαδή, να ταξινομήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά μέγεθος. Μπορείτε να διαγράψετε τα μηνύματα που έχουν μεγάλα σε μέγεθος συνημμένα – όπως αρχεία βίντεο ή μεγάλες παρουσιάσεις – και ως εκ τούτου να ανακτήσετε χώρο με ένα κλικ.

#2. Η Kοινωνική Δικτύωση γίνεται Απλή

Η Google έχει ενσωματώσει ένα «δικό του» κοινωνικό δίκτυο στο γραμματοκιβώτιό σας, που θα μπορούσε να μεγαλώνει, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι το χρησιμοπούν. Από την άλλη πλευρά, το Outlook είναι συνδεδεμένο με το Twitter, το Facebook και το LinkedIn αυτά δηλαδή που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς.

#1 Το Outlook είναι γρήγορο

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα για το νέο Outlook.com, εκτός από το όμορφο περιβάλλον εργασίας του, είναι η εντυπωσιακή ταχύτητά του…

 

* Επιλέξαμε το Gmail καθότι είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής του Outlook με τους περισσότερους χρήστες τα τελευταία χρόνια.

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα