Πως να διαβάσετε τα παλιά σας μηνύματα στο Facebook

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου, 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE

Ο μόνος επίσημος τρόπος να διαβάσουμε το ιστορικό των μηνυμάτων μας, είναι κάνοντας συνέχεια κύλιση προς τα επάνω (scroll up) μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή ημερομηνία. Αυτό όμως θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο αν σκεφτούμε ότι με κάποιους χρήστες μπορεί να έχουμε στο ιστορικό μας εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω με ποιο τρόπο μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή, χωρίς να χρειάζεται επί ώρες να φορτώσουμε όλα τα μηνύματα στο παράθυρο του browser μας.

Μέθοδος

Για αρχή πρέπει να μάθουμε τον συνολικό αριθμό μηνυμάτων που υπάρχουν σε αυτή την συνομιλία. Για να γίνει αυτό:

1. Ανοίξτε την συνομιλία που θέλετε σε πλήρες παράθυρο

2. Κάντε κύλιση προς τα επάνω για να εμφανιστεί ο κατά προσέγγιση συνολικός αριθμός μηνυμάτων

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προλάβετε να δείτε τον αριθμό που αναγράφεται γρήγορα, γιατί το Facebook θα φορτώσει τα παλαιότερα μηνύματα και θα εξαφανιστεί ο αριθμός. Να σημειώσω ότι ο αριθμός δεν θα είναι ακριβής γιατί έχουν ήδη φορτωθεί κάποια μηνύματα στην οθόνη. Αλλά δεν μας απασχολεί αυτό γιατί η διαφορά θα είναι μικρή, της τάξεως των 10-20 μηνυμάτων.

Αφού λοιπόν βρούμε τον παραπάνω αριθμό, πρέπει να μπείτε στο Facebook μέσω της σελίδας για κινητά, από τον υπολογιστή σας. Άρα:

3. Μετάβαση στην σελίδα: https://m.facebook.com/messages/

4. Επιλέξτε την συνομιλία που σας ενδιαφέρει

 

5. Kάντε δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα στον σύνδεσμο “See More Messages”

 

 6. Βρίσκουμε στο λινκ την εντολή “&start=7″

 

Δύο λόγια λοιπόν για το τι έχουμε κάνει έως τώρα. Η εντολή “&start=7″ το μόνο που κάνει είναι να λέει στο Facebook από ποιο μήνυμα και μετά να φορτώσει στο παράθυρο. Προκαθορισμένα για λόγους εξοικονόμησης μνήμης στα κινητά, το Facebook φορτώνει  6 μηνύματα την φορά. Άρα προκαθορισμένα λοιπόν κάθε φορά που ο χρήστης πατάει αυτό το λινκ, φορτώνονται 6 νέα μηνύματα, από τον αριθμό της εντολής και κάτω (δηλαδή στο παράδειγμα “&start=7″ θα φορτωθούν τα 6 νεότερα μηνύματα). 

Άρα λοιπόν εμείς έχοντας αποθηκεύσει από πριν τον κατά προσέγγιση συνολικό αριθμό μηνυμάτων που υπάρχουν στην συνομιλία, μπορούμε να αλλάξουμε τον αριθμό “7” με τον συνολικό αριθμό. Άρα:

7. Αλλάζουμε τον αριθμό “7” με τον κατά προσέγγιση αριθμό μηνυμάτων που βρήκαμε στο βήμα 2 και πατάμε ENTER

 

Αυτό λοιπόν θα σας πάει σχεδόν στην αρχή της συνομιλίας. Έχοντας παρακάμψει χιλιάδες μηνύματα, αν θέλετε να φτάσετε στο πρώτο πρώτο, μπορείτε να πατήσετε 2-3 φορές τον σύνδεσμο “See More Messages” και με ευκολία θα φτάσετε ως το τέλος. Προσωπικά στο παράδειγμα παρακάτω χρειάστηκε να πατήσω περίπου 5 φορές τον σύνδεσμο, και όπως βλέπετε έφτασα έως το 2009.

 

Επίλογος

Κάποιοι από εσάς ίσως παρατηρήσετε ότι λείπουν κάποια μηνύματα από το ιστορικό σας. Δεν ξέρω τον λόγο και δεν έχει αναφερθεί επίσημα κάτι, αλλά φαίνεται πως το Facebook έχει διαγράψει αρκετά από τα παλιά μηνύματα από 5 χρόνια και πίσω. Συγκεκριμένα στην συνομιλία στο παραπάνω παράδειγμα θυμάμαι να έχω πάνω από 200 χιλιάδες μηνύματα, και τώρα εμφανίστηκαν μόλις οι 60 χιλιάδες από αυτά. Αν συμβαίνει αυτό και σε εσάς, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τα ανακτήσουμε. Ας ελπίσουμε να είναι απλώς ένα πρόβλημα και να εμφανιστούν ξανά σωστά στο μέλλον.

Η παραπάνω μέθοδος δοκιμάστηκε και όπως βλέπετε στις εικόνες δούλεψε με επιτυχία σε Google Chrome. Δεν την έχω δοκιμάσει σε κάποιον άλλο browser αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Η πηγή μας: http://www.tricksforgreeks.com

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα