Η «μαγική» συντόμευση στα Windows 10 & 11 που θα σε σώσει

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

2 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE
Όλοι γνωρίζουμε τη πιο διαδεδομένη συντόμευση πληκτρολογίου στα Windows που είναι το Ctrl +C και το Ctrl + V,  δηλαδή το Copy-Paste. Όταν αντιγράφουμε ένα κείμενο, θα πρέπει να το επικολλήσουμε εκείνη τη στιγμή διότι αν αντιγράψουμε κάτι άλλο μετά, θα επικολληθεί εκείνο. Με λίγα λόγια, η αντιγραφή περιεχομένου αποθηκεύει στο clipboard (πρόχειρο) του υπολογιστή μόνο την τελευταία αντιγραφή που κάναμε.
Πλέον, από τα Windows 10 και έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές αντιγραφές που έγιναν στο παρελθόν -μέτρησα μέχρι και 25-  με μία μόνο συντόμευση! Χρησιμοποιώντας τη συντόμευση «Πλήκτρο των Windows + V» γίνεται αυτό το μαγικό!  Αν δε γνωρίζεις ποιο είναι το πλήκτρο των Windows βρίσκεται δίπλα στο αριστερό ALT και απεικονίζεται με το σύμβολο των Windows, εξού και η ονομασία του.
Tip: Win+V is the clipboard history shortcut you did not know you already  had - MSPoweruser
ιστορικό αντιγραφών στα Windows 10

 

Όπως βλέπεις στην παραπάνω εικόνα, αφού πληκτρολόγησα αυτή τη συντόμευση, εμφανίστηκε ένα μενού με τις τελευταίες αντιγραφές που έκανα. Πολύ βολικό και χρήσιμο χαρακτηριστικό που με βοηθάει πολύ στα κείμενά μου. Ελπίζω να βοήθησα!

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα