Ενισχύστε το σήμα του wifi σας με ένα κουτάκι μπύρας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου, 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE

Δεν είναι απλά μια διαφορετική – έξυπνη χρησιμότητα ενός απλού δοχείου μπύρας αλλά και μια εξαιρετικά φθηνή και απλή τεχνολογία ενίσχυσης σήματος σε σχέση με άλλες μεθόδους hacking. Με τη μέθοδο αυτή μπορεί να βελτιωθεί το σήμα σας από 2 έως και 4 μπάρες περίπου. Δοκιμάστε το! Δεν έχετε να χάσετε τίποτα… το μόνο που θα δαπανήσετε είναι ένα τενεκεδάκι μπύρας.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

» Ένα κενό, καθαρό τενεκεδάκι μπύρας (500ml), ας είναι και coca cola, fanta, sprite κλπ

» Ένα χαρτοκόπτη ή ένα μαχαίρι

» Ένα αρκετά καλό ψαλίδι, για να μπορέσει να κόψει στη μέση του τενεκεδάκι
(τα περισσότερα ψαλίδια μπορούν να το κάνουν)

» Ένα μικρό κομμάτι τσίχλα – αυτοκόλλητο (τις λεγόμενες blu tack)

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ

Να είστε προσεκτικοί με τα αιχμηρά μέρη του κουτιού διότι είναι πολύ εύκολο να κοπείτε. Θα προτείναμε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία για να να αποφευχθεί ο κίνδυνος στο μέλλον. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να καλύψετε τα κομμένα μέρη του πάτου και των πλευρών του κουτιού.

Μόλις ολοκληρώσετε την κατασκευή, μην τοποθετήστε τον υπολογιστή σας με πλάτη στο τενεκεδάκι της μπύρας, γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα αναμενόμενα!

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΕ 8 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

1Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά όπως καταγράφονται και παραπάνω στην ενότητα με τίτλο “ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ“.

2Καθαρίστε το κουτάκι της μπύρας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα μέσα σ’ αυτό.

3Αφαιρέστε το καπάκι από το κουτάκι της μπύρας.

4Κόψτε τον πάτο του κουτιού με έναν χαρτοκόπτη ή μαχαίρι (η κόκκινη διακεκομμένη γραμμή της εικόνας σας δείχνει τι ακριβώς πρέπει να αφαιρέσετε).

5Κόψτε το πάνω μέρος του κουτιού (όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα με την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή)ΑΛΛΑ αφήστε μια μικρή επιφάνεια η οποία θα αποτελέσει τη βάση για να στερεωθεί το τενεκεδάκι σας πάνω στο ρούτερ (δείτε στην παρακάτω εικόνα την άσπρη διακεκομμένη γραμμή).

6Κόψτε στη μέση το τενεκεδάκι διαγράφοντας ευθεία γραμμή, η περικοπή πρέπει να γίνει στην αντίθετη πλευρά από το σημείο που αφήσατε “άκοπο” στο προηγούμενο βήμα (το σημείο της βάσης δηλαδή).

7Ανοίξτε προσεκτικά το τενεκεδάκι και προσπαθήστε να του δώσετε το σχήμα ενός ραντάρ.

8 Τοποθετήστε το τενεκεδάκι σας πάνω από την κεραία του ρούτερ σας (όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα) και κολλήστε το πάνω στο ρούτερ με αυτοκόλλητες τσίχλες (τύπου blu tack) ή με άλλα παρόμοια αυτοκόλλητα. Τώρα είστε έτοιμοι να τεστάρετε το wifi σας!

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα