Πως να καθαρίσω την οθόνη του Η/Υ μου;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Κατερίνα Παπαγιάννη

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

12 Μαΐου, 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
SHARE

Οι οθόνες των υπολογιστών αποτελούν μαγνήτη σκόνης και αποτυπωμάτων περισσότερο από κάθε άλλη ηλεκτρονική οικιακή συσκευή.

Ο τρόπος καθαρισμού τους δεν είναι σε όλες ίδιος αλλά εξαρτάται από τον τύπο της κάθε οθόνης. Φυσικά ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού τους περιγράφεται στις οδηγίες χρήσεως των συσκευών αλλά ποιος τις διαβάζει αυτές; Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές αρχές καθαρισμού οθονών αλλά πριν αρχίσετε την δουλειά βεβαιωθείτε ότι η προς καθαρισμό συσκευή δεν βρίσκεται στην μπρίζα.

Οθόνες LCD: Χρησιμοποιήστε ύφασμα με μικροίνες κατάλληλο για καθαρισμό τζαμιών (δεν χαράσει και παίρνει τα πάντα). Το “ύφασμα” αυτό πουλιέται στα σουπερμάρκετ στα καθαριστικά. Για υγρό χρησιμοποιήστε σπρέι καθαριστικό γυαλιών, μπορείτε να το βρείτε σε κατάστημα οπτικών. Είναι και αντιθαμβωτικό.

Προσοχή ποτέ μην ρίχνετε το σπρέι κατευθείαν πάνω στην οθόνη! Πρώτα ψεκάστε στο πανί και στη συνέχεια καθαρίστε την οθόνη.
Οθόνες CRT: Αν και τείνουν να εκλείψουν από τον πλανήτη όλο και κάτι θα έχει ξεμείνει. Στην περίπτωση αυτή καθαρίστε την οθόνη όπως ακριβώς θα καθαρίζατε ένα τζάμι.

 

"Το να παίρνεις πληροφορίες από το Διαδίκτυο είναι σα να πίνεις νερό από πυροσβεστικό κρουνό."

Mitchell Kapor

Website: www.expertinmegara.gr

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση ή βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σχολίων που υπάρχει παρακάτω …

guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Σχετικά Άρθρα